Programació

Descobreix la programació que tenim preparada per a cadascun dels dies de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 a Alacant:

16, 19, 20, 21 i 22 de Setembre

Taller d’assessorament per a la reparació de bicicletes i biciregistre

El taller d’assessorament per a reparar bicicletes i el Biciregistre s’instal·larà en una plaça diferent cada dia de la setmana, entre el 16 i el 22 de setembre, amb horari de 9:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h. En el taller hi haurà un mecànic de bicicletes que t’ajudarà a reparar la teua bici. El Biciregistre és un sistema informatiu nacional de registre de bicicletes, propietat de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta. El Biciregistre dificulta el comerç il·legal i possibilita la recuperació d’una bicicleta robada o extraviada.

Es realitzaran 200 inscripcions de forma gratuïta, no perdes l’oportunitat de registrar la teua bici!

Les ubicacions del taller i de la carpa de Biciregistre són les següents, totes sobre les voreres:

 • Divendres 16/09/22 Plaça Navarro Rodrigo
 • Dilluns 19/09/22 Gran Via-Teulada
 • Dimarts 20/09/22 Avinguda Pintor Xavier Soler
 • Dimecres 21/09/22 Plaça Ajuntament
 • Dijous 22/09/22 Glorieta Esportista Sergio Cardell / C. Historiador Vicente Ramos

16, 19, 20, 21 i 22 de Setembre

Taller de conducció de patinets elèctrics

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA ACÍ

El taller estarà compost d’una part teòrica d’una hora i una part pràctica de dues hores.

En la part teòrica del taller s’informarà sobre la normativa a complir, l’espai de la via que poden utilitzar, l’ús del casc, velocitats, edat mínima i utilització del mòbil i auriculars.
En la part pràctica es circularà per la via pública, dissenyant un itinerari viable per als patinets elèctrics. Per a aquesta activitat es comptarà amb la col·laboració i acompanyament de la Brigada Ciclista de Policia Local.

Totes les persones seran majors de 16 anys. Els participants hauran de subministrar el seu patinet elèctric. Màxim per taller 10 persones.

Horari de matí de 10 a 13h.
Horari de vesprada de 17 a 20h.

 • Divendres 16/09/22 Plaça Navarro Rodrigo
 • Dilluns 19/09/22 Gran Via-Teulada
 • Dimarts 20/09/22 Avinguda Pintor Xavier Soler
 • Dimecres 21/09/22 Plaça Ajuntament
 • Dijous 22/09/22 Glorieta Eportista Sergio Cardell/ C. Historiador Vicente Ramos

19, 20 i 21 de Setembre

Promoció d’itineraris per als vianants

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

Horari: 18 a 20h

 • Dilluns 19: Arbres singulars en el centre d’Alacant

Punt de partida: Plaça Paseito Ramiro

 • Dimarts 20: Refugis antiaeris

Punt de partida: Plaça Séneca

 • Dimecres 21: Centre històric barri de Santa Creu

Punt de partida: Plaça Ajuntament

Màxim 25 persones

17 de Setembre

Gimcana Torres de l’Horta

Horari de la Gimcana: De 10 a 14h

 • Dificultat de la gimcana: fàcil, es tracta d’una activitat familiar.
 • Obligatori utilitzar el casc per a menors de 16 anys.
 • Obligatori complir les normes de trànsit durant el recorregut.

Gaudeix del dissabte en família! Realitza la nostra Gimcana amb bici per 8 torres del recorregut Torres de l’Horta, i supera una prova en cadascuna d’elles.

El punt de partida és la Torre Reixes a partir de les 10:00h. El recorregut és lliure.

 

DESCARREGAR MAPA

18 de Setembre

Ciclovia Litoral

Si deixes el teu cotxe el Diumenge 18 i vens a la Ciclovia Litoral trobaràs multitud d’activitats per a aprendre i gaudir. Hem reservat per a tu un gran espai comprès entre la Plaça del Mar i part de ‘La Cantera’. Tallem el trànsit perquè pugues gaudir d’un agradable passeig amb bicicleta.

Horari: de 10:00 a 14:00 h.

Registra’t en la carpa instal·lada en la ciclovia per a obtenir el teu número de participació i entrar en el sorteig d’una de les 3 bicicletes.

A més a més, per haver realitzat amb nosaltres el recorregut amb bicicleta des de Plaça del Mar fins a Avinguda de la Vila Joiosa (La Cantera) obtindràs un regal segur.

Aquesta Ciclovia també és inclusiva! Fundació Lukas estarà en aquest espai amb les seues bicicletes adaptades i personal qualificat per a fer passejos per tota la ciclovia a les persones amb diversitat funcional que s’acosten a l’esdeveniment.

Tallers, parc lúdic-infantil amb un rocòdrom, circuit de ‘bicis boges’, castells inflables i música per a poder passar un dia en família i lliure del fum dels vehicles de motor.

21 de Setembre

Biciescola

Dimecres 21 de setembre tindrà lloc una Jornada de Biciescola, en la qual participaran els més joves dels nostres instituts, està previst que realitzen un itinerari ciclista acompanyats per la Brigada Ciclista fins a la Plaça de l’Ajuntament.

25 de Setembre

IX Dia de la Bici

Jornada organitzada per la Cadena Cope, se celebra el 25 de Setembre i consisteix: en un recorregut infantil que comença a les 10.30 h. i un recorregut general que comença a les 11.00 h.

En el recorregut general no estarà permesa la participació de xiquets menors de 8 anys que circulen de manera autònoma. Els xiquets menors de 8 anys que participen en el recorregut general hauran d’anar assistits per algun element homologat com, per exemple, cadires sobre la bicicleta d’un adult.

Recorregut Infantil: 10.00 h. ( 2 VOLTES AL CIRCUIT). Eixida pel Camp de Mirra, Avda. Dr. Jiménez Díaz i entrada al pàrquing del mercat ambulant Teulada.

Recorregut General: 11.00 h. Carrer Teulada, Gran Via fins a Esportista Navaro Olcina / Ciudad León de Nicaragua, carrer Pare Esplá, Avinguda de Dénia, Jovellanos, Avinguda Juan Bautista Lafora, Plaça Porta de la Mar, Passeig Conde Vallellano, Avinguda Loring, carrer Pintor Aparicio, Avinguda Eusebio Sempere, Avinguda Catedràtic Soler, Avinguda Alcalde Lorenzo Carbonell i Gran Via fins al punt d’inici.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad